+ Reply to Thread
Results 1 to 25 of 25
  1. #1
    The "PlayStation" Dude

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Worcestershire
    Age
    20
    Rep Power
    116
    Reputation
    4890
    Posts
    1,348

    Post PlayStation 3 Error Codes **Last Updated: 22/08/2009**

    Below is a list of PlayStation 3 error codes, some are common, most are rare.

    80029945
    - Can’t playback burn BDr movie.

    80029946
    - Attempting to play burnt Dual layer NTSC disc on a PAL PS3 (workarounds is to transfer files to PS3 via TVersity).

    80029301
    - An error occurred during the delete operation (attempting to delete some PS2 homebrew from virtual memory card).

    80029516
    - Sign into PLAYSTATION-Network (needed for some games or PS3 processes - have to sign in to use them).

    80710A06
    - An error occurred during the install operation (error when downloading game from PSN - network error occured.

    8003041F
    - An error occurred during the copy operation (using media server).

    80010006
    - An error occurred during the start operation (corrupted folding install).

    80010007
    - An error occurred during the start operation (during disc swap tests).

    710102
    - DNS Error; No DSN server available.

    8013030
    - System Error due to failed update download.

    80010001
    - Major Error, Game ability stopped.

    80010017
    - Can’t start Blu-Ray Game.

    80010510
    - Will not play hard drive games - Cause unknown.

    80010516
    - An error occurred during the start operation; PS1 game swapped using the eject function and then play pressed quickly - PS1 game inserted again.

    80029023
    - Exchanging Key Information exchange has timed out.

    80029024
    - “Cannot Obtain an IP address”.

    80029564
    - Downloaded Game will not install - Cause unknown.

    80030920
    - An error occurred during the copy operation. The file may be corrupt or there isn’t enough memory. Try copying data from original source.

    80031601
    - Error Creating Account.

    80130203
    - PS3 connects to the internet but not to the network.

    80410418
    - DNS Error.

    80710016
    - Playstation Network is down.

    80710092
    - “An error has occurred. You have been signed out from the PLAYSTATION Network” - (connection dropped?).

    80710101
    - Connection error.

    80710102
    - IP conflict, PS3 Cannot connect to the router with current IP information - Try rebooting your router.

    80710541
    - "The connection to the server timed out. Press the 'X' button to repair and restore default”.

    80710723
    - Possible Port Error - Try opening ports, TCP port: 80, 443, 5223 and UDP port: 3478, 3479, 3658. or add PS3 to DMZ.

    81019002
    - Error copying saves from location A to location B not open to connect to store but PS3 can connect to internet.

    8001050B
    - Will not play demo hard drive games, when Blu-Ray disc is inserted - Cause unknown.

    8001050D
    - An error occurred during the start operation; PS3 game swapped using the eject function and then play pressed quickly - ps3 game inserted again.

    80028EA5
    - Unknown. A user with this error was told by Sony to send the machine in.

    80028EA6
    - Connection error, Possible Proxy error power cord. Then shut off your modem/router, for about 5 minutes, then turn the modem back up first and let it sync, then turn the router back on (if using one) and let it sync. Reconnect your power cable and flip the back switch up again. Then make a new network connection.

    80028F10
    - Go to Display Settings then HDMI (or whatever your connection is) and choose Automatic.

    80028f17
    - PS2 disc Boot Error, An error occurred during the start operation; PS2 game swapped using the eject function and then play pressed quickly - Backup PS2 game inserted again.

    80028F18
    - PS2 Disc Error - unsupported disc.

    80028F19
    - PS2 Disc Error, the internal PS2 disk got corrupted.

    80028F1A
    - Ps2 Disc Error, network config error.

    80029C68
    - Corrupt data usually on external device.

    8002A10D
    - Unable to Add friend in XMB.

    8002A4A6
    - Cannot load game to play online.

    8002A515
    - Error Signing in.

    8002A548
    - Unable to remain logged in - either to game or server.

    8002A705
    - Unable to connect to server/host. Check router port configuration.

    8002a71a
    - Possible NAT Error, Can log onto Game Server but can’t join game and can’t host game.

    8002b241
    - DVI has no audio.

    8002F994
    - Too many people downloading the update just sit back until the morning around 5am - 11am and you should be able to get it.

    8002F997
    - Trying to Update the Firmware, copying to a file and installing from a USB drive failed.

    8003051E
    - Game will not Save.

    8013013D
    - “A connection error has occurred” - May be to do with the SSID of the Router or signal strength if the connection drops Putting the PS3 into DMZ may help - otherwise check WPA key Ps3 can’t handle WPA2 only WPA.

    8013013E
    - WEP Key error, change WEP key to all numbers (on router homepage) and try agian, or which to WPA. Otherwise disable security.

    8013030F
    - Check Router Page, SSID Broadcasting possibly off.

    8013030F
    - Access Point not detected.

    80410A0B
    - Internal PSP error, hardware fault. Send back to be replaced/fixed.

    807101FF
    - An error occurred during communication with the server. This is a DNS error.

    8071053D
    - Hard boot the PS3, turn off the PS3 to stand-by, flip off the back switch and remove the.

    80710B23
    - PS3 Network is Down or PS3 Network is too busy to respond.

    80710D23
    - Turn the PS3 off for a bit (30 minutes give or take) with the power toggle (not standby mode).

    80029513
    - Copyright Violation when attempting to install game.


    If anyone notices anything that needs to be added, removed, corrected or changed on the list please let me know.

    Please note:
    Quote Originally Posted by Aitken08 View Post
    These are only errors that occur very rarely. Nothing permenant, normaly if you get one, it can be solved by trying again.
    Last edited by Leon; 22nd August 2009 at 07:39 PM. Reason: Added a link to the PS3 Slim product page on eBuyer.co.uk

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  2. #2
    Moderator

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northern Ireland
    Rep Power
    447
    Reputation
    20849
    Posts
    18,718

    Default

    Good stuff. I stickied this as it could come in useful.
    Gigabyte Z87-D3HP-CF | Intel i5 4670k | 8GB Corsair DDR3 | Powercolour HD6850 PCS+ | Asus Xonar DGX |Crucial M4 128GB | x2 Samsung F3's 1TB | Gelid Tranquillo Cooler | Corsair 520HX | Fractal R4 | Dell U2311H | Logitech G9X, G710+ & X-540

  3. #3
    The "PlayStation" Dude

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Worcestershire
    Age
    20
    Rep Power
    116
    Reputation
    4890
    Posts
    1,348

    Default

    Quote Originally Posted by Triggster View Post
    Good stuff. I stickied this as it could come in useful.
    Wow my first sticky Thanks!

    If there is anything missing from the list feel free to let me know so I can add it in.
    Last edited by Leon; 11th December 2008 at 09:19 PM.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  4. #4
    Moderator

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Some twisty B road in the ST
    Age
    21
    Rep Power
    682
    Reputation
    32634
    Posts
    20,892

    Default

    do PS3 go wrong that much? (that nearly killed me saying that)

    i'll only heard of the blu-ray laser going occasionally?

    i was always going to get a ps3 for blu-ray, but you can get stand-alone players for £150 now, so its not really worth it anymore
    IIIIIIIIIT'S A HOCKEY NIGHT IN PITTSBURGH! - Let's Go Pens!

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    London
    Rep Power
    74
    Reputation
    2869
    Posts
    410

    Default

    Very useful! Thanks Leon
    [ Core i5 2500k 3.4GHz ]-[ G-Skill 8GB DDR3 1600Mhz ]-[ 560GTX 1GB GDDR5 x2 ]-[ P8Z68-V PRO 1155 ]
    [
    Seagate 1TB 7200RPM HDD ]-[ Corsair 120GB Force 3 SSD ]-[ CM Silent Pro 700W Modular ]-[ CM Storm Scout ]-[ Logitech G15 ]-[ Razer Deathadder Respawn ]
    Build date - Oct '11

  6. #6
    The "PlayStation" Dude

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Worcestershire
    Age
    20
    Rep Power
    116
    Reputation
    4890
    Posts
    1,348

    Default

    Quote Originally Posted by yarde View Post
    do PS3 go wrong that much? (that nearly killed me saying that)

    i'll only heard of the blu-ray laser going occasionally?

    i was always going to get a ps3 for blu-ray, but you can get stand-alone players for £150 now, so its not really worth it anymore
    lol. I never really get any of these error codes but they do exist. The most common error I get is 8013013D, “A connection error has occurred”.. it's usually because idiot has unplugged my modem and / or router.

    Quote Originally Posted by Ne0nE View Post
    Very useful! Thanks Leon
    Thanks

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  7. #7
    Ebuyer Loyalist

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Gloucestershire/Bristol
    Age
    22
    Rep Power
    460
    Reputation
    22067
    Posts
    6,094

    Default

    These are only errors that occur vary rarely. Nothing permenant, normaly if you get one, it can be solved by trying again.
    Core i5 2500 3.3GHz /// Asus P8H67-V R3 /// G-Skill 8G DDR3 1600Mhz RipjawsX /// Gigabyte GTX 560 OC Edition /// WD 500gb Caviar Blue /// Casecom KM-6988 /// Corsair HX520w

  8. #8
    Moderator

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northern Ireland
    Rep Power
    447
    Reputation
    20849
    Posts
    18,718

    Default

    I usely only get the connectiosn areas and thats mianly becuase my connection is poor tbh. Only other one I've gotten was one because my PS3 is Japenase it doesnt play all games on standard def tv's.

    Still worth it yarde, I'd pay the extra for PS3 as your getting a console as well as the blu-ray player.
    Gigabyte Z87-D3HP-CF | Intel i5 4670k | 8GB Corsair DDR3 | Powercolour HD6850 PCS+ | Asus Xonar DGX |Crucial M4 128GB | x2 Samsung F3's 1TB | Gelid Tranquillo Cooler | Corsair 520HX | Fractal R4 | Dell U2311H | Logitech G9X, G710+ & X-540

  9. #9
    Moderator

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Some twisty B road in the ST
    Age
    21
    Rep Power
    682
    Reputation
    32634
    Posts
    20,892

    Default

    Quote Originally Posted by Triggster View Post
    Still worth it yarde, I'd pay the extra for PS3 as your getting a console as well as the blu-ray player.
    i suppose so, and online is free just buying the games

    is the blu-ray player like a normal blu-ray tho? not like some half-bottomed one?
    IIIIIIIIIT'S A HOCKEY NIGHT IN PITTSBURGH! - Let's Go Pens!

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  10. #10
    Moderator

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northern Ireland
    Rep Power
    447
    Reputation
    20849
    Posts
    18,718

    Default

    Never used mine for blu-rays. However I think they update it through firmware which is not like a normal standalone bluray.
    Gigabyte Z87-D3HP-CF | Intel i5 4670k | 8GB Corsair DDR3 | Powercolour HD6850 PCS+ | Asus Xonar DGX |Crucial M4 128GB | x2 Samsung F3's 1TB | Gelid Tranquillo Cooler | Corsair 520HX | Fractal R4 | Dell U2311H | Logitech G9X, G710+ & X-540

  11. #11
    The "PlayStation" Dude

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Worcestershire
    Age
    20
    Rep Power
    116
    Reputation
    4890
    Posts
    1,348

    Default

    I have a Sony Blu-Ray player as well as my PS3 and I prefer watching Blu-Rays on the PS3. Its faster. Mind you, I do have one the older Sony Blu-Ray players, there are probably faster ones now.
    Last edited by Leon; 18th April 2009 at 10:40 PM.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  12. #12
    Ebuyer Enthusiast
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Birmingham
    Age
    19
    Rep Power
    22
    Reputation
    439
    Posts
    943

    Default

    I have a newer blu-ray player model which can updates but it does not load as fast as my ps3. I am not sure which has a better image quailty but i'm using a £50 golden hdmi cable so it shold show up the differences

  13. #13
    Ebuyer Enthusiast

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Cardiff
    Age
    26
    Rep Power
    96
    Reputation
    3881
    Posts
    880

    Default

    Quote Originally Posted by thewoolard View Post
    i'm using a £50 golden hdmi cable so it shold show up the differences
    I always thought that a digital signal is a digital signal regardless of whether it comes throught a 79p hdmi cable (like mine) or a £50 one!? Doesn't make any difference?!
    Antec p182- EVGA nForce 680i - Core2Duo E6600 - Arctic Cooling Freezer 7 Pro - 2 x OCZ 1Gb 667Mhz Special Ops Edition - EVGA 8800GTS - 2 x Western Digital 250Gb & 500Gb Seagate - CM 520hx - 2 x Hannsg 19" Monitors - Microsoft G15 Keyboard - Razer Diamondback Mouse - Razer Mantis Gaming Surface

  14. #14
    Moderator

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northern Ireland
    Rep Power
    447
    Reputation
    20849
    Posts
    18,718

    Default

    Quote Originally Posted by DrGwhizz View Post
    I always thought that a digital signal is a digital signal regardless of whether it comes throught a 79p hdmi cable (like mine) or a £50 one!? Doesn't make any difference?!
    None at all.

    Might do however over a very long difference.
    Gigabyte Z87-D3HP-CF | Intel i5 4670k | 8GB Corsair DDR3 | Powercolour HD6850 PCS+ | Asus Xonar DGX |Crucial M4 128GB | x2 Samsung F3's 1TB | Gelid Tranquillo Cooler | Corsair 520HX | Fractal R4 | Dell U2311H | Logitech G9X, G710+ & X-540

  15. #15
    Someone
    Join Date
    May 2008
    Location
    Northampton
    Rep Power
    22
    Reputation
    376
    Posts
    487

    Default

    Quote Originally Posted by DrGwhizz View Post
    I always thought that a digital signal is a digital signal regardless of whether it comes throught a 79p hdmi cable (like mine) or a £50 one!? Doesn't make any difference?!
    My thoughts exactly, you can get a gold plated HDMI cable from ebuyer for £3.50ish

    http://www.ebuyer.com/product/130507
    /endsig

  16. #16
    The "PlayStation" Dude

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Worcestershire
    Age
    20
    Rep Power
    116
    Reputation
    4890
    Posts
    1,348

    Default

    I got my gold plated HDMI cable free off Virgin Media when I got a V+ box, I thought it looked better than my old PS3 HDMI cable so I use the Virgin one for my PS3 and my old PS3 one for my V+ box. lol

    Can't really tell a difference though, my old one was only £4.99 and it has amazing picture quality.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  17. #17
    Ebuyer Addict
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    West Yorkshire
    Rep Power
    37
    Reputation
    891
    Posts
    1,802

    Default

    thanks for this (but hopefully i should never need it)

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    - Industrial Software Design, Business Software,
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    (sql to ms access), Development Outsourcing, PLC Programming and Control System Design.

  18. #18
    The "PlayStation" Dude

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Worcestershire
    Age
    20
    Rep Power
    116
    Reputation
    4890
    Posts
    1,348

    Default

    Quote Originally Posted by tauheedul View Post
    thanks for this (but hopefully i should never need it)
    No probs.

    Lol yeah I hope you never need it but if you do, the error list is here.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  19. #19
    Ebuyer Loyalist

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Gloucestershire/Bristol
    Age
    22
    Rep Power
    460
    Reputation
    22067
    Posts
    6,094

    Default

    Jesus, the more this thread grows, the worse the PS3 looks for reliability. Just want to make it clear to all those XBOT's that pretty much all of these arn't common.
    Core i5 2500 3.3GHz /// Asus P8H67-V R3 /// G-Skill 8G DDR3 1600Mhz RipjawsX /// Gigabyte GTX 560 OC Edition /// WD 500gb Caviar Blue /// Casecom KM-6988 /// Corsair HX520w

  20. #20
    Moderator

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Some twisty B road in the ST
    Age
    21
    Rep Power
    682
    Reputation
    32634
    Posts
    20,892

    Default

    Quote Originally Posted by Aitken08 View Post
    Jesus, the more this thread grows, the worse the PS3 looks for reliability. Just want to make it clear to all those XBOT's that pretty much all of these arn't common.
    must

    resist

    fanboy

    comment
    IIIIIIIIIT'S A HOCKEY NIGHT IN PITTSBURGH! - Let's Go Pens!

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  21. #21
    Ebuyer Loyalist

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Gloucestershire/Bristol
    Age
    22
    Rep Power
    460
    Reputation
    22067
    Posts
    6,094

    Default

    Quote Originally Posted by yarde View Post
    must

    resist

    fanboy

    comment
    How did I know that you might show up



    Havn't you got an Xbox to be wrapping up in towels or somthing ?
    Core i5 2500 3.3GHz /// Asus P8H67-V R3 /// G-Skill 8G DDR3 1600Mhz RipjawsX /// Gigabyte GTX 560 OC Edition /// WD 500gb Caviar Blue /// Casecom KM-6988 /// Corsair HX520w

  22. #22
    Moderator

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Some twisty B road in the ST
    Age
    21
    Rep Power
    682
    Reputation
    32634
    Posts
    20,892

    Default

    Quote Originally Posted by Aitken08 View Post
    Havn't you got an Xbox to be wrapping up in towels or somthing ?
    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    cause that doesn't work
    IIIIIIIIIT'S A HOCKEY NIGHT IN PITTSBURGH! - Let's Go Pens!

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  23. #23
    The "AMD" Dude

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Redcar
    Age
    22
    Rep Power
    346
    Reputation
    16345
    Posts
    10,304

    Default

    Quote Originally Posted by thewoolard View Post
    I have a newer blu-ray player model which can updates but it does not load as fast as my ps3. I am not sure which has a better image quailty but i'm using a £50 golden hdmi cable so it shold show up the differences
    LOL.

    You're either getting a digital signal or you're not.
    :rolleyes:
    2500k @ 5GHZ/Asus Maximus IV Extreme/128GB Crucial M4 SSD/Samsung 2TB F4/Seagate 250GB /Powercolor PCS+ 7950 1125/1500/Xigamatek Elysium/Dell P2310H/Corsair SP 2500/Sennhesier PC330's/Asus Xonar Essence STX/XFX 850W/8GB Corsair/Custom watercooling.

  24. #24
    Ebuyer Enthusiast

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Cardiff
    Age
    26
    Rep Power
    96
    Reputation
    3881
    Posts
    880

    Default

    I'm getting error code: 80023017 when trying to sign into psn

    A quick google shows its maintenance of some kind but i wanted to ask if anyone else is having the same issue and if i missed any announcement of planned maintenance?
    Antec p182- EVGA nForce 680i - Core2Duo E6600 - Arctic Cooling Freezer 7 Pro - 2 x OCZ 1Gb 667Mhz Special Ops Edition - EVGA 8800GTS - 2 x Western Digital 250Gb & 500Gb Seagate - CM 520hx - 2 x Hannsg 19" Monitors - Microsoft G15 Keyboard - Razer Diamondback Mouse - Razer Mantis Gaming Surface

  25. #25
    Senior Ebuyer Addict

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Scotland
    Rep Power
    92
    Reputation
    3745
    Posts
    2,890

    Default

    im the same ^^ and think it is some sort of maintenance although i cant back that up!

    not been online for ages aswell and thought aw why not have a wee blast lol
    Intel Pentium Dual Core CPU E2140 @1.60 GHz Socket 775 LGA, Foxconn 45GM/CM Mobo, OS Vista Home Premium SP2, 2 x 1GB Crucial DDR2 PC2-5300 RAM , 160GB Hitachi HD, 20GB Seagate HD,

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Powered by vBulletin® Version 4.1.8
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Copyright Ebuyer UK LTD 2013
All times are GMT. The time now is 05:34 PM.
vBulletin 4.0 skin by CompleteVB